Stralen

Door te stralen maken we een vervuilde ondergrond gereed voor een volgende bewerking. Elke ondergrond heeft een specifieke behandeling nodig waarbij veel afhankelijk is van het juiste materiaal, vakkennis en ervaring. Bij van Gompel bent u hiervoor aan het juiste adres, we adviseren u graag.


Hoe stralen werkt

Straalbedrijf-40 (2).jpg

De manier van stralen die we bij van Gompel toepassen wordt ook wel ‘stofvrij stralen’ genoemd. En dat is precies wat de naam al zegt: het materiaal wat loskomt van de ondergrond wordt meteen weer opgevangen door onze stofzuigers. Zo voorkomen we vervuiling en overlast. Het stralen zelf gebeurt door middel van kleine metalen kogeltjes of balletjes. Deze worden door een zogenaamd werpwiel op zeer hoge snelheid tegen de ondergrond aangeschoten.

Verwijderen slijtlaag brugdek d.m.v. stralen 2.JPG

Toepassingen

Stralen is uitermate geschikt in de volgende situaties:

  • Wanneer u vervuiling op oude betonvloeren wilt verwijderen zodat u er een nieuw vloersysteem op kunt aanbrengen.

  • Voor het creëren van een optimale hechting (het opruwen van gevlinderde betonvloeren).

  • Wanneer u slijtlagen van brugdekken wilt verwijderen en deze conform SA2½ opgeleverd wilt hebben.

Stralen kan tevens worden toegepast op asfalt, combinatiedeklaag en natuursteen (bijv. trottoirbanden). We kunnen deze oppervlakken opruwen maar ook markeringen op basis van wegenbouwverf verwijderen.

Zoals u ziet: de mogelijkheden zijn groot. Het vergt dan ook veel kennis om te weten wat in welke situatie de beste oplossing is. Als u bij ons een verzoek neerlegt, krijgt u nooit een standaard antwoord. We kijken eerst goed naar uw vraag en de situatie. Omdat ons team altijd klaar staat, ook bij urgente situaties, komen we vervolgens snel met een passende oplossing.